Осигурање.срб

Triglav osiguranje

Facebook-u
Twitter-u

Zelena karta (međunarodna karta osiguranja) je međunarodna isprava (potvrda) osiguranja od autoodgovornosti. Sam obrazac predstavlja dokaz da vozilo poseduje osiguravajuće pokriće u toku njegove upotrebe u inostranstvu. Pribavlja se kod inicijalnog osiguravača i traje koliko i polisa obaveznog osiguranja.

U junu 2011. godine, potpisan je Multilateralni sporazum kojim je Srbija postala član tzv. Podsistema registarske oznake. Potpisivanjem ovog sporazuma sa 32 zemlje (Andora, Austrija, Belgija, Bugarska, Velika Britanija, Grčka, Danska, Estonija, Island, Italija, Irska, Kipar, Luksemburt, Litvanija, Letonija, Mađarska, Malta, Nemačka, Norveška, Portugalija, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Finska, Francuska, Holandija, Hrvatska, Češka, Švajcarska (uključujući i Lihtenštajn), Švedska i Španija), vlasnicima motornih vozila iz Srbije je omogućeno da od 1. januara 2012. godine putuju u pomenute zemlje bez obaveze da poseduju zelenu kartu.

Što se tiče Crne Gore čiji je Nacionalni biro postao punopravni član sistema od 1. februara 2012. godine, potpisan je bilateralni sporazum kojim se uređuje da zelena karta nije potrebna našim građanima prilikom posete Crnoj Gori korišćenjem motornih vozila. Isto važi i za građane Crne Gore koji svojim vozilima ulaze na teritoriju Republike Srbije.

Zelena karta je i dalje neophodna za putovanje u jednu od preostalih zemalja Sistema zelene karte koje nisu članice tzv. Multilateralnog sporazuma: Rusija, Belorusija, Ukrajina, Moldavija, Turska, Izrael, Iran, Makedonija, Albanija, BiH, Tunis i Maroko.

Više informacija u vezi autoosiguranja može se naći na našem sajtu : www.autoosiguranje.info

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • Individualno putno osiguranje
  • Porodično putno putovanje
  • Grupno putno osiguranje

Kursna lista

EUR 119.3
USD 101.23
CHF 102.46
GBP 136.06
AUD 77.68
BAM 61
HRK 15.8
CAD 79.22

Vremenske prilike

Oblačno

13°C

u Srbiji

Oblačno

Vlažnost: 55%

Vetar: 6.44 km/h

  • 16 Dec 2017

    Rain 14°C 5°C

  • 17 Dec 2017

    Rain And Snow 5°C 2°C

NAŠA DESTINACIJA

Scroll to top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!