Осигурање.срб

Triglav osiguranje

Facebook-u
Twitter-u

Zelena karta (međunarodna karta osiguranja) je međunarodna isprava (potvrda) osiguranja od autoodgovornosti. Sam obrazac predstavlja dokaz da vozilo poseduje osiguravajuće pokriće u toku njegove upotrebe u inostranstvu. Pribavlja se kod inicijalnog osiguravača i traje koliko i polisa obaveznog osiguranja.

U junu 2011. godine, potpisan je Multilateralni sporazum kojim je Srbija postala član tzv. Podsistema registarske oznake. Potpisivanjem ovog sporazuma sa 32 zemlje (Andora, Austrija, Belgija, Bugarska, Velika Britanija, Grčka, Danska, Estonija, Island, Italija, Irska, Kipar, Luksemburt, Litvanija, Letonija, Mađarska, Malta, Nemačka, Norveška, Portugalija, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Finska, Francuska, Holandija, Hrvatska, Češka, Švajcarska (uključujući i Lihtenštajn), Švedska i Španija), vlasnicima motornih vozila iz Srbije je omogućeno da od 1. januara 2012. godine putuju u pomenute zemlje bez obaveze da poseduju zelenu kartu.

Što se tiče Crne Gore čiji je Nacionalni biro postao punopravni član sistema od 1. februara 2012. godine, potpisan je bilateralni sporazum kojim se uređuje da zelena karta nije potrebna našim građanima prilikom posete Crnoj Gori korišćenjem motornih vozila. Isto važi i za građane Crne Gore koji svojim vozilima ulaze na teritoriju Republike Srbije.

Zelena karta je i dalje neophodna za putovanje u jednu od preostalih zemalja Sistema zelene karte koje nisu članice tzv. Multilateralnog sporazuma: Rusija, Belorusija, Ukrajina, Moldavija, Turska, Izrael, Iran, Makedonija, Albanija, BiH, Tunis i Maroko.

Više informacija u vezi autoosiguranja može se naći na našem sajtu : www.autoosiguranje.info

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • Individualno putno osiguranje
  • Porodično putno putovanje
  • Grupno putno osiguranje

NAŠA DESTINACIJA

Kursna lista

EUR 118.22
USD 103.73
CHF 103.63
GBP 133.02
AUD 75.82
BAM 60.44
HRK 15.94
CAD 78.76

Vremenske prilike

Uglavnom sunčano

2°C

u Srbiji

Uglavnom sunčano

Vlažnost: 86%

Vetar: 4.83 km/h

  • 19 Nov 2018

    Sneg 3°C 0°C

  • 20 Nov 2018

    Sitna kiša 7°C 1°C

Scroll to top