Štampa
Lepotra Srbije

Londonski Gardijan naveo je Srbiju kao jednu od 10 zemalja koje "obavezno" treba posetiti pošto Britanija i zvanično napusti Evropsku uniju.

"Za bicikliste i one koji vole da pešače, ovo je zemlja snova: prepuna predivnih sela sa prijateljski nastrojenim domaćinima, veoma zanimljive istorije, ali i dobre hrane i kulture. Očekujte vanserijsko gostoprimstvo uz mnoštvo rakije. Ne propustite da obiđete Petrovaradin na Dunavu, gradove poput Niša i planinske parkove kao što su Fruška gora i Kopaonik - krov Srbije", piše Gardijan.

Konstatujući da se Hrvatska muči s problemom prevelikog broja turista u letnjim mesecima, list ističe da susedna Srbija ostaje "neotkriveni dragulj Balkana".

I britanski Telegraf je nedavno, povodom Dana državnosti Srbije, objavio opširan tekst o Srbiji.

"Beograd možda nema onu tradicionalnu lepotu, njegovi obrisi su i dalje prošarani ožiljcima komunističke ere, kao i ruševinama od NATO bombardovanja, ali vidljivi izuzeci postoje. Zemun je načičkan austrougarskim kućama, dok Skadarlija ima šarm Monmartra", navodi britanski Telegraf.

Na listi zemalja koje Gardijan navodi kao nezaobilazne turističke destinacije, nalaze se zemlje kao što su Nepal, Malezija i Kenija, a iz regiona tu su Bugarska i Albanija.

Izvor: b92.net

e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više