Štampa
Nevreme na Halkidikiju

Svi srpski državljani, čija su vozila oštećena u poplavama na Halkidikiju, potvrde o šteti na vozilima mogu da dobiju u policijskoj stanici u mestu Agios Nikolaos.

SOLUN - Generalni konzulat Srbije u Solunu saopštio je danas da svi srpski državljani, čija su vozila oštećena u jučerašnjim poplavama na Halkidikiju, potvrde o šteti na vozilima mogu da dobiju u policijskoj stanici u mestu Agios Nikolaos.

Kako se navodi u obaveštenju objavljenom na sajtu Konzulata, potrebno je napraviti fotografije vozila sa oštećenjima.

"Ovo su nužne pretpostavke za dalji postupak naplate štete na vozilima. Svakako, taj postupak će zavisiti i od vrste osiguranja, u vezi sa čim je neophodno kontaktirati osiguravajuću kuću u Srbiji", navodi se i dodaje da se u slučaju isticanja dodatnih zahteva građani mogu obratiti Generalnom konzulatu, u vezi dobijanja dodatnih informacija.

Konzulat je dodao i da se stanje nakon jučerašnjeg nevremena, koje je pogodilo taj deo Grčke, normalizuje.

PAVIĆ: VREME SE POPRAVILO, PRUŽIĆEMO POMOĆ TURISTIMA

GENERALNI konzul Srbije u Solunu, Siniša Pavić, rekao je danas da su se vremenske prilike u severnom delu Grčke promenile na bolje, ali da konzulat još nema potpune informacije kakva je situacija sa našim turistim, kao ni o tome kakvi će biti naredni potezi grčkih vlasti.

"Vremenske prilike su se potpuno promenile, to je ono što sigurno znamo. Što se tiče situacije sa našim turistima u smislu toga šta se dešavalo, kao i u vezi toga kakve će biti dalje mere grčkih vlasti, tu nam morate dati vremena", rekao je Pavić, napominjući da nije lako doći do lokalnih vlasti, koji su angažovani oko situacije.

Prema njegovim rečima, telefoni u konzulatu su se jutros jer proveravaju veliki broj informacija".

On je rekao da će Konzulat pokušati da našim tursitima koji su pretrpeli materijalnu štetu izađu u susret i da im pomognu koliko je to moguće, dok će isplata osiguranja zavisiti od pojedinca do pojedinca.

Prema rečima srpskih turista, na Sitoniji je trenutno još uvek oblačno i vetrovito ali nema padavina. Očekuje se da do kraja dana bude sunčano.

Područje Sitonije na Halkidikiju u Grčkoj pogodile su u ponedeljak poplave zbog obilnih padavina, zbog čega je Pavić juče obišao mesto Toroni koje je najviše pogođeno i odakle su se, juče u jutaranjim časovima, javili srpski građani koji su tamo na letovanju.

Pavić se uverio u ozbiljnost situacije, ali i u činjenicu da padavine polako prestaju, mada pojedini delovi tog mesta još nisu pristupačni, saopštio je sinoć Generalni konzulata Srbije u Solunu.

Važna informacija dobijena od lokalnih vlasti, za sve koji su pretrpeli štetu na vozilima, jeste da će im sutra izdati potvrdu o vanrednoj situaciji koja će koristiti licima kod naplate štete kod osiguravajućih kuća, navedeno je u saopštenju.

Srpski turisti koji su odseli u jednom hotelu u Sitoniji morali su da budu evakuisani zbog izlivanja reke koja je poplavila čitav kraj.

"Hotel u kojem se nalazilo oko 20 naših turista je evakuisan. Potpuno je potopljen jer se reka izlila i u hotel, koji se nalazi odmah pored plaže. Deo grupe kojima je ostalo nekoliko dana do kraja odmora krenuli su nazad za Srbiju, a ostalima tražimo smeštaj u drugim hotelima i apartmanima", rekli su juče predstavnici turističke agencije za "B92".

Izvor: novosti.rs

e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više