Štampa
Putovanje

Imamo li dovoljno novca da putujemo bez putnog osiguranja.

ČESTO polazimo od pretpostavke da je osiguranje nepotreban trošak, ali i "baksuziranje", pa tako stvari prepuštamo slučaju čak i kada se odlučimo na putovanja u inostranstvo.

Prilikom planiranja putovanja van granice, trebalo bi uvek da imamo u vidu da cene usluga zdravstvenih ustanova u inostranstvu, mogu da dosegnu sumu i do nekoliko hiljada evra.

Takođe, često previdimo i činjenicu da polisa putnog osiguranja za 10 dana boravka u Evropi košta oko 1.300 dinara (uz pokriće od 30.000 evra). Postoje i porodični paketi, pa putno osiguranje za četvoročlanu porodicu košta oko 3.400 dinara (s pokrićem od 30.000 evra) za svakog člana porodice.

Važno je da imamo u vidu da pored osnovnih stvari, kao što su troškovi neophodnog lekarskog tretmana ili lekova, polisom putnog osiguranja mogu biti pokriveni i troškovi gubitka ili krađe prtljaga.

Zanimljiv je podatak da je Asocijacija evropskih

avio-kompanija, objavila da je lane izgubljeno skoro 1.600.000 torbi tokom putovanja. Dakle, prilikom odabira nekih od paketa osiguranja treba birati ona koja imaju i dodatna pokrića, kao što su troškovi prevodioca, otkazivanje leta ili propuštanje leta zbog kašnjenja, pronalaženje prtljaga, gubitak ili krađa prtljaga, administrativna pomoć zbog gubitka ili krađe putnih isprava. Ovakvi paketi osiguranja zahtevaju malo ulaganja, ali pokrića dostižu do 40.000 evra.

Ukoliko se dok smo na putovanju desi neki problem, 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji na usluzi su nam zaposleni u Centru za pomoć koji govore srpski. Ipak, najvažnije je da, uz polisu putnog osiguranja nema direktnih plaćanja zdravstvenim ustanovama - sve troškove preuzima osiguravajuća kompanija.

Uzevši u obzir sve navedeno, dva puta treba da razmislimo da li i ovog leta treba stvari prepustiti slučaju ili se odlučiti za sigurno putovanje.

Putno osiguranje možete kupiti u UNIQA poslovnicama širom Srbije, filijalama Rajfajzen banke, turističkim agencijama ili uz nekoliko klikova putem UNIQA veb-šopa: www.uniqa.rs/kupionline. Kupovinom putnog osiguranja do 31. avgusta u najmanjem ukupnom iznosu od 4.000 dinara konkurišete za neku od mnogobrojnih nagrada.

Izvor: novosti.rs

e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više