Štampa
Šta obavezno morate da imate u kolima ako idete na more da biste izbegli ogromne kazne

Bez obzira na to da li samo prolazite kroz neku zemlju do konačnog odredišta, morate da vodite računa o propisima

Veliki broj ljudi ne može da zamisli da letovanje provede u jednom mestu, planiraju na odmoru da obiđu što više i da se kupaju na mnogim plažama. Takođe, ima i onih koji ne mogu da zamisle da putuju autobusom. Zbog toga na more kreću kolima i prolaze kroz zemlje gde važe drugačiji saobraćajni propisi u odnosu na Srbiju. Pored toga potrebno je da imaju i odgovarajuća dokumenata i opremu da bi mogli da voze na stranim putevima.

Saobraćajna policija u svim zemljama kažnjava one koji ne poštuju propise, nemaju potrebna dokumenta ili opremu.

Svugde važe drugačija pravila sa kojim treba da se upoznate da vam letovanje ne bi preselo.

Na primer, sigurnosni pojas je obavezan u svim zemljama, zeleni karton je potreban u Bosni i Hercegovini i Makedoniji. U Grčkoj, Hrvatskoj, Turskoj ne morate tokom dana da palite svetla.

Bez obzira na to da li samo prolazite kroz neku zemlju do konačnog odredišta, morate da vodite računa o propisima, na prvom mestu zbog bezbednosti ali i zbog kazni koje su prilično velike.

Da vam put prođe bez problema pogledajte u tabeli šta vam je neophodno od dokumenata i opreme.

Izvor:telegraf.rs

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više