Facebook-u
Twitter-u
Apsurd osiguravajućih kuća

Uplatila sam putno osiguranje koje pokriva sve, pa na moru saznala da moram sama da platim lečenje.

Prepisao mi je lek koji mi je pomogao, ali koji sam morala da kupim i dao mi nekoliko tableta na svoju ruku uz obrazloženje da osiguranje ne pokriva alergiju na Sunce - kaže Marija

Uplatili ste letovanje, uz njega i obavezno putno osiguranje ne želeći ništa da prepustite slučaju... Međutim, desi se upravo to, i vi i pored premije osiguranja na 30.000 evra, zavisite od dobre volje jednog grčkog lekara. Upravo to se dogodilo sugrađanki Mariji P. (38) na letovanju u Grčkoj nedavno.

Marija je, naime, posle šest dana na moru primetila crveni osip na koži koji je jako svrbeo i odmah se obratila lekaru čija je ambulanta imala saradnju s turističkom agencijom preko koje je otputovala.

Otišla sam kod njihovog lekara do koga me je odvela predstavnica iz naše agencije. Pogledao me je i ubrzo konstatovao da imam alergiju na Sunce. Prepisao mi je lek koji mi je pomogao, ali koji sam morala da kupim i dao mi nekoliko tableta na svoju ruku uz obrazloženje da osiguranje ne pokriva alergiju na Sunce - kaže Marija koja se vratila i sada je, na sreću, dobro.

Nju je, kao i mnoge druge iznenadila ova informacija uzevši u obzir da su alergije na Sunce sve češća pojava jer se lekarima s tim problemom javljaju i oni koji nikada ranije nisu imali takve reakcije, a bolest ne mora uopšte da bude naivna, jer alergija može da se proširi s kože i na disajne puteve i tako ugrozi vitalne funkcije.

Poznato je da putno osiguranje ne pokriva troškove lečenja u inostranstvu i zbrinjavanja kod hroničnih i teških bolesti, ali na osnovu ovog primera, evidentno je da nisu pokrivene ni sve blaže dijagnoze.

Marija je uplatila osiguranje u "Generali osiguranje Srbija", pa smo najpre njih pozvali za objašnjenje.

- U uslovima za osiguranje putnika u inostranstvu navedeno je da osiguranje ne pokriva alergije koje se jednostavno tretiraju i ne mogu da izazovu komplikovana zdravstvena stanja. Mišljenje o vrsti alergije daje lekar koji i prepisuje adekvatan tretman. Dakle, ukoliko lekar proceni da alergija zahteva lečenje, osiguranje pokriva troškove - kažu u "Generaliju".

Konkretan slučaj nisu želeli da komentarišu jer ne znaju šta je tamošnji lekar rekao o vrsti alergije i kakvu je terapiju predložio, ali je evidentno da je lečenje finansirala sama Marija.

Sa istom namerom pozvali smo i Wiener Stadtische osiguranje gde su nam slično rekli, tačnije da će u slučaju potrebe za lečenjem alergijske reakcije na Sunce, koju konstatuje lekar koji je pregledao klijenta (turistu koji ima polisu putnog osiguranja), troškovi lečenja biće pokriveni polisom osiguranja.

- Ako lekar proceni da je lečenje neophodno kako bi se izbegle dalje komplikacije i propiše terapije koje podrazumevaju korišćenje lekova, medicinskih preparata ili eventualno u težim slučajevima i injekcija, troškovi lečenja pokriveni su polisom putnog osiguranja. Alergijske reakcije na Sunce mogu izazvati ozbiljne promene i svaka komplikacija za koju se proceni da može da ugrozi zdravlje, svakako će biti pokrivena polisom putnog osiguranja.

Zato osiguranici "Uniqua osiguranja" nema nedoumica jer njihova polisa putnog osiguranja pokriva sve vrste alergija.

- Sve što klijent treba da uradi ukoliko ima zdravstveni problem u inostranstvu je da pozove naš Centar za pomoć čiji broj je naveden na polisi osiguranja, ili broj za pozive preko Vibera. Tako se dobiju sve instrukcije. Moguće je da je gospođa sama otišla kod lekara koji nije bio u sistemu osiguranja - zaključuje Sonja Marić direktor marketinga Uniqua osiguranja.

Dobrovoljno putno osiguranje Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, pokriva sve neodložne slučajeve, pa tako i alergije, bez obzira na to na šta je osiguranik alergičan. Potrebno je samo obezbediti odgovarajuću potvrdu pred put.

- Konkretno, u dosadašnjem radu imali smo slučajeve i koje Vi navodite, zbrinjavanja osiguranika sa alergijom na sunce - navode u RFZO.

Sudeći po tome da kriterijumi nisu isti, nije na odmet da proverite šta sve obuhvata polisa koju potpisujete kako biste izbegli ovakve neprijatnosti.

Izvor: telegraf.rs

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
21°C
Vazdušni pritisak: 1013 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: JI
Brzina vetra: 9 km/h
Sutra
28°C
2024-03-31
27°C
2024-04-01
27°C
2024-04-02
19°C
2024-04-03
20°C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više