Štampa
U Severnu Makedoniju se iz Srbije može ući preko prelaza Preševo-Tabanovci

Severna Makedonija danas otvara sve svoje granične prelaze bez obaveznog PCR testa i samoizolacije ili državne izolacije od 14 dana.

Od noćas u Makedoniju se iz Srbije može ući preko prelaza Preševo-Tabanovci, a za ulazak u ovu zemlju od danas nije potreban negativan PCR test, a ukinut je i obavezan karantin od 14 dana.

"Nakon odluke makedonske vlade da se otvore granice, svi domaći i strani državljani će moći da putuju i tranzitiraju kroz teritoriju te zemlje, bez obaveze da urade PCR test na koronavirus i budu u karantinu 14 dana", navodi MIA.

Makedonska vlada je donela tu odluku na osnovu preporuke Komisije za zarazne bolesti u Severnoj Makedoniji, a a naredne srede, 1. jula, otvoriće i Međunarodni aerodrom "Skoplje" i Aerodrom "Sveti apostol Pavle" u Ohridu.

Vlada je donela odluku da budu otvoreni svi granični prelazi za nesmetan protok putnika i vozila.

Podsetimo, građani koji su se odlučili da idu na more u Grčku putuju preko Bugarske, gde je granica otvorena 15. juna.

Za povratak iz Grčke, građani Srbije koristili su i prelaz Evzoni-Bogorodica, ali samo za izlaz, ne i ulaz, a to su potvrdili naši građani koji su se vratili sa letovanja preko ovog graničnog prelaza između Grčke i Severne Makedonije.

Ovu informaciju potvrdio je i direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić, koji podseća na opreznost:

"Tačna je informacija, ali mora se biti oprezan, jer zvanično ovaj prelaz u oba smera će se otvoriti tek 1. jula prema ranijim najavama. Za sada ne prave problem za izlazak iz Grčke, ali imam informaciju da je u petak bilo zatvoreno par sati jer su čekali odluku iz Atine", rekao je Seničić.

Granica između Severene Makedonije i Grčke i dalje je zvanično zatvorena za državljane Srbije, a Grci su ranije najavili da će granica biti otvorena 1. jula.

Izvor: b92.net

e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više