Štampa
Objavljena lista najbezbednijih avio-kompanija

Putovanje nebom nikada nije bilo bezbednije, pa je 2017. bila godina s najmanje avionskih nesreća. Povećanje bezbednosti postalo je jedan od prioriteta vazdušnog saobraćaja, a za to su svakako zaslužne i avio-kompanije iz ovog teksta.

Airlineratings.com od 2013. godine prati više od 400 avio-kompanija sveta i njihov godišnji izveštaj o bezbednosti i te kako je cenjen. Tako se za avio-kompanije koje su se našle među 20 najboljih zaključuje da su "sjajne i vodeće po bezbednosti i inovaciji".

Kompanije koje su se našle u uglednom društvu, abecednim redom, su:

Naglašeno je da je Kvantas fantastična avio-kompanija, jer za skoro 100 godina, koliko saobraća, do danas nije imala nijednu nesreću sa žrtvama, dok je, kada je u pitanju bezbednost, zahvaljujući svojim inovacijama lider na tržištu.

Takođe, objavljena je i lista najmanje bezbednih kompanija, koje su od mogućih sedam za sigurnost dobile samo jednu zvezdicu. U skladu s time, ako baš ne morate, možda ne bi bilo loše da izbegnete letenje avionima sledećih kompanija:

Izvor:B92.net

e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više