Štampa
Većina pauzira, ali mnogi voze na more bez odmaranja

Iako se tokom letnjih meseci kada usled najvećeg broja putovanja se događa i najveći broj saobraćajnih nezgoda, a čest uzrok su umor i iscrpljenost vozača, dosta je onih koji ne odmaraju dovoljno često.

Bez obzira da li putovanje traje 100, 200, 500 ili 1.000 kilometara, preporuka profesionalaca je da se uvek pravi pauza, bar i petominutna.
Naravno, svaka osoba je zasebna individua koja na različit način podnosi put, nekima je naporno da voze i 50 kilometara, dok drugi uživaju i kada prelaze više od 1.000.
Čitaoci sajta B92 koji su učestvovali u našoj anketi pokazali su da većina pravi umerene pauze tokom dužih putovanja.
Najviše njih, oko 38,8 odsto pauzira nakon 2-4 sata putovanja, dok ih veliki broj, oko 20,3% staje samo kada sipa gorivo ili ide mora u toalet.
Nešto manje njih 13,4% pauzira tek posle četiri sata vožnje, dok ih 9,6% odmara posle najviše dva sata putovanja. Oko 7 odsto vozača ne pravi nijednu pauzu dok ne stigne na svoje krajnje odredište.

Izvor: b92.com

e-max.it: your social media marketing partner

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više