Facebook-u
Twitter-u

Hurgada raj za ronioce u top pet svetski najboljih destinacija za ronjenje. Noćni provod, izleti na sva naj mesta u Egiptu Kairo, Luksor, Sinaj, džip safari,...

Hurgada

Hurgada je najpoznatije egipatsko letovalište na toplom i čistom Crvenom moru, koje je posebno poznato po lepoti svog koralnog blaga. Klimatski uslovi su mnogo povoljni u smislu niže temperature, što je za područje Afrike veoma bitno. 

Hurgada, nekada ribarsko selo, preraslo je u ogroman turistički centar. Izuzetno maštoviti i luksuzni hotelski kompleksi smešteni su izmedju mora koje će vas opčiniti svojim prelivanjem boja i pustinje koja se pruža 5.000 km prema Atlantiku, a preseca je najveći dar Egipta - Nil. Podvodno bogatstvo Crvenog mora u ovom predelu omogućilo je da Hurgada postane omiljeno mesto ronilaca i zaljubljenika morske flore i faune iz celog sveta. Luksuzni hoteli, podvodni svet, duge peščane plaže  i prelepo more učiniće da osetite delić pravog raja koji Egipat nudi.

Obala Hurgade prostire se na 36 km. Ovo je popularna destinacija medju turistima iz celog sveta. Hurgada je podeljena na tri celine: centar (El Dahar) je stari deo, Sekalla je centar grada i El Memsha je moderan deo grada. Dahar je najveći deo u kome se nalaze bazari, pošta i autobuske stanice.  Hurgada je poznata po svojim uslovima za sve sportove na vodi, noćnom životu i toplom vremenu. Evropljani uživaju i često provode u Hurgadi božićne i novogodišnje praznike upravo zbog odličnih klimatskih uslova koji su veoma bitni u Africi.

Ne propustite izlete na sva naj mesta u Egiptu Kairo, Luksor, Sinaj, džip safari,...

Hurgada

Izvor: Moja Putovanja

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
18°C
Vazdušni pritisak: 1015 hPa
Padavine: 19 mm
Vetar: ZSZ
Brzina vetra: 11 km/h
Sutra
24°C
2024-06-15
28°C
2024-06-16
30°C
2024-06-17
30°C
2024-06-18
33°C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više