Facebook-u
Twitter-u

Beč je grad muzike, kulture, Evropskog šarma, valcera. Sjajna vikend destinacija.

Beč - Grad ispisan istorijom

Beč je veličanstven grad, sa arhitektonskim i kulturno-istorijskim nasledjem, sa svojim šarmom i raskoši, blizak Parizu i Rimu. Bilo da ste u Beču prvi put ili se vraćate po ko zna koji put, ovaj grad će Vas opet očarati i ponovno ćete uživati u njegovoj fascinantnoj privlačnosti. Dok šetate Bečom, jako je teško ne pomerati se uz ritam Štrausovog valcera ili Bramsove uspavanke. Grad je nadahnut velikim imperijalnim duhom u vidu fantastičnih palata i velikih katedrala koji su rasuti po Inerstadtu. Veliki kompozitori klasike kao što su Štraus, Brams, Betoven, Šubert, Hajdn i Mocart, svi su živeli i stvarali ovde. 

Magični grad Beč nalazi se na reci Dunav, okružen je šumovitim brdima na severu i zapadu. Klasičnu muziku su negovali Habsburgovci, dovodeći u grad Mozarta, Beethovena, kao i Schuberta i braću Strauss. Obavezno posetite veličanstvene spomenike na Ringu, vrtove Belvedere palate, posetite dvorac Schönbrunn, prošetajte po Mariahilfer ili Kärtner Strasse, i obavezno popijte kafu na Grabenu. 

Beč je jedan od najvećih kulturnih centara Evrope. Uz mnoge druge znamenitosti u gradu se nalazi i carska palata (Hofburg) koju je najbolje istražiti laganom šetnjom. Schloss Schonbrunn, čiju je izgradnju naručio Leopold I još je veličanstvenija. Carska riznica sadrži takvo bogatstvo zlata i dragog kamenja, da je teško odlučiti šta prvo pogledati. Potrebno Vam je mnogo dana kako biste videli sva čuda ovog neverovatnog grada.

Top 5

 

Katedrala Stephansdom - najprepoznatljivija katedrala i simbol grada.
Osetite duh monarhije - arhitektura, vožnja fijakerom po gradu, poseta Carskoj palati, Španskoj škola jahanja.
Bogata muzejska ponuda - Kunsthistorisches Museum, Albertina, Hundertwasser, Klimt...    
"Prestonica" klasične muzike -  Bečka opera i filharmonija. 
Šoping po Mariahilfer Strasse i ispijanje aromatizovanih napitaka i kafa u nekom od dobro poznatih bečkih kafića.

Izvor: Moja putovanja

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
33°C
Vazdušni pritisak: 1010 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: ZSZ
Brzina vetra: 9 km/h
Sutra
37°C
2024-07-16
40°C
2024-07-17
37°C
2024-07-18
36°C
2024-07-19
34°C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više