Facebook-u
Twitter-u

Smeštena između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlanskog okeana, Kuba je tipična ostrvska zemlja, okupana suncem i iskrenom gostoljubivošću i toplinom svojih stanovnika.

Kuba - zemlja cigara i salse

Burna prošlost i legendarna lepota učinili su od Kube delimično mistično ostrvo. Kada je Kristofer Kolumbo 1492. kročio na Kubu, oduševljen njenom lepotom je rekao “Ovo je najlepša zemlja koju su ljudske oči ikada videle!” Kuba, arhipelag i država, sastavljena od celog kubanskog ostrva i okolnih kamenih ostrva, nudi veliku raznovrsnost predela; od ogromnih planinskih, preko bogatih poljoprivrednih predela, sve do divnih peščanih plaža. Ostrvo Kuba je najveće ostrvo na Karibima.

Kuba - zemlja cigara i salse

Kristofor Kolumbo je 1492. godine proglasio Kubu španskim posedom čime je Kuba postala španska kolonija. Velika Britanija zauzima Kubu 1762. godine ali je zatim ponovo vraća Španiji, u zamenu za Floridu. Republika Kuba 1902. godine dobija nezavisnost. Fidel Kastro sa svojim Pokretom 26. jul 1959. godine preuzima vlast na Kubi, nakon gerilskih borbi i pobede nad Batistinim oružanim snagama. Od 1961. godine Kuba je jedina Socijalistička zemlja u Karipskom moru.

Kuba - zemlja cigara i salse

Kubanski gradovi čuvaju veliko arhitektonsko i kulturno bogatstvo koji su omogućili da Havana i Trinidad dobiju titulu Svetkse Kulturne Baštine koju dodjeljuje UNESCO. Različita vremena kojim Kuba odiše na svakom koraku kroz veoma očuvane gradove i brojna kulturno-umetnička dešavanja su jasna svedočanstva duhovnog bogatstva Kube. Ipak, i pored očaravajuće prirodne lepote i kontrasta zemlje, Kuba je prie svega destinacija koja turistima nudi zabavu.  Ovde turisti na svakom koraku, pored kvalitetnih cigara i nekad ne tako kvalitetnog ruma, nailaze na mešavine najzanimljivijih ritmova, uglavnom latinoameričkih ali i španskih i afričkih. Ako već ne znate da plešete Salsu, na Kubi ćete sigurno naučiti.

Kuba - zemlja cigara i salse

Turistički smeštaj možete naći u skoro svakom gradu širom zemlje. Za one sa dubljim džepom, Kuba nudi atraktivne Beach Resort destinacije na plažama, sa većim i manjim objektima na raspolaganju, kao i mnoštvo aktivnosti kao što su nautički turizam i izleti ili mnoštvo zabave i bogat noćni život koji čeka na vas. All Inclusivehoteli na Varadero plaži, Cayo Largo ili Cayo Coco su dobar izbor.

Kuba - zemlja cigara i salse

Turistima koji vole prirodu predlažemo da uzmu neki od manjih, seoskih hotela u srcu prirode, poput onih uVinales dolini, koja je pod zaštitom UNESCA. Ovo je veoma mirno mesto koje, pored tišine i opuštajuće atmosfere, nudi zanimljive ekskurzije u jedinstvenu prirodu sa neverovatno bogatom florom i faunom, gde možete uživati u prelepim rekama i jedinstvenim drvećem.

Kuba - zemlja cigara i salse

Kuba je atraktivna turistička destinacija koja pruža širok spektar aktivnosti; od ribolova, planinarenja, biciklističkih staza,  tura do planina Sierra Maestra, revolucionarnim putevima Fidela Kastra i Če Gevare, belih peščanih plaža i toplog mora. Putovanje na Kubu je zaista nezaboravno iskustvo.

Izvor:  Cuba travel, Top Destinacije

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
33°C
Vazdušni pritisak: 1010 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: ZSZ
Brzina vetra: 9 km/h
Sutra
37°C
2024-07-16
40°C
2024-07-17
37°C
2024-07-18
36°C
2024-07-19
34°C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više