Facebook-u
Twitter-u

Kada se govori o kasko osiguranju motornih vozila, misli se na DOBROVOLJNO osiguranje koje se reguliše ugovorom o osiguranju izme─Ĺu osigurava─Źa i osiguranika. To zna─Źi da zavisi od volje stranaka da li ─çe stupiti u odnos u konkretnom slu─Źaju, kasko osiguranja motornih vozila. Kasko osiguranje predstavlja osiguranje vozila i njegove nestandardne dopunske opreme (ukoliko je ugovoreno), od posledica nastalih ostvarenjem rizika definisanim ugovorom. Obi─Źno se obuhvataju rizik havarije (delimi─Źne ili totalne), kao i rizik nestanka vozila (bespravnog otu─Ĺenja, razbojništva, kra─Ĺe).

Vozila za koja se mo┼że zaklju─Źiti kasko osiguranje, izuzevši posebne oblike osiguranja, razvrstana u slede─çe grupe premija: putni─Źki automobili, teretna vozila, autobusi, vu─Źna vozila, specijalna motorna vozila, priklju─Źna vozila, motorna vozila inostrane registracije, vozila na popravci, radna vozila i šinska vozila. Pri tome se propisuju posebni modaliteti kasko osiguranja u zavisnosti od osiguravaju─çe ku─çe, za pojedine, prethodno pomenute, vrste motornih vozila.

Koja je razlika izme─Ĺu obaveznog auto osiguranja i kasko osiguranja?

Kod obaveznog osiguranja motornih vozila, osiguranik pla─ça premiju od auto-odgovornosti, tj. nanošenja štete drugom vozilu prilikom nezgode. To zna─Źi da u slu─Źaju sudara u kome je osiguranik kriv, osiguravaju─ça ku─ça ispla─çuje štetu drugom u─Źesniku u nezgodi, kome je naneta šteta. Kod kasko osiguranja, osiguranik osigurava sopstveno motorno vozilo i šteta se ispla─çuje bez obzira na krivicu. Jednostavnije re─Źeno, ukoliko imate polisu kasko osiguranja, uz obaveznu polisu auto-odgovornosti, prilikom sudara u kome ste vi krivi, osiguravaju─ça ku─ça ce po obaveznoj polisi auto-odgovornosti nadoknaditi štetu prouzrokovanu vozilu koje ste udarili, a po kasko polisi štetu na vašem vozilu. Ukoliko ugovorite i osiguranje od rizika kra─Ĺe, u slu─Źaju nestanka vozila, osiguravaju─ça ku─ça vam nadokna─Ĺuje gubitak (vrši se isplata amortizovane osigurane sume, u zavisnosti od vrednosti, starosti i stanja vozila). Uslovi kasko osiguranja kao i premija kasko osiguranja (suma koju pla─çate da bi ste KASKO osigurali vozilo) mogu da variraju i razlikuju se u zavisnosti od osiguravaju─çe ku─çe. Uobi─Źajeno je da se u okviru potpunog kasko osiguranja obuhvata i rizik kra─Ĺe automobila. Rizik kra─Ĺe putni─Źkog vozila se ugovara samo uz potpuni kasko, i to u vidu dopunskog rizika, tj. pla─ça se poseban doplatak uz odgovaraju─çu premiju za puni kasko.

UGOVOR O KASKO OSIGURANJU (POLISA)

Ugovorom o kasko osiguranju osigurava─Ź se obavezuje nadoknaditi materijalne štete na osiguranom vozilu te drugim osiguranim predmetima u vozilu i na vozilu ako te štete nastanu zbog ostvarenja osiguranog rizika, a  osiguranik se obvezuje za to platiti premiju osiguranja. KASKO OSIGURANJEM obuhva─çena je široka lepeza rizika.

Kada je u pitanju saobra─çajna nezgoda, KASKO OSIGURANJEM pokrivene su štete na Vašem vozilu:

koje ste na─Źinili svojom nepa┼żnjom,

koje su na─Źinjene od strane nepoznatog lica

koje su na─Źinjene od strane nepoznatog vozila i

koje su na─Źinjene od strane neosiguranog vozila odnosno od strane vozila za koje je osiguranje od autoodgovornosti zaklju─Źeno kod nepouzdanog osiguravaju─çeg Društva.

Kasko osiguranje je najbolji vid zaštite automobila.

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po va┼íoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
15┬░C
Vazdušni pritisak: 1007 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: JI
Brzina vetra: 19 km/h
Sutra
17┬░C
2024-02-25
19┬░C
2024-02-26
19┬░C
2024-02-27
19┬░C
2024-02-28
19┬░C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima kori┼í─çenja i Polisom o po┼ítovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi pobolj┼íao korisni─Źko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadr┼żaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte vi┼íe