Facebook-u
Twitter-u

Kada krenete na put automobilom, veoma je korisno informisati se o saobra─çajnim propisima ne samo u zemlji koja je vaša krajnja destinacija, ve─ç i u svim dr┼żavama kroz koje na putu prolazite.

Pri tom se podrazumeva da proverite maksimalno ograni─Źenje brzine, pravila o kompletu obavezne opreme (na primer, u Gr─Źkoj je neophodan PP aparat), kao i druge propise, a sve to u cilju bezbednije i sigurnije vo┼żnje, a i kako biste izbegli pla─çanje nepotrebnih nameta. Obavezno sa sobom nosite Evropski izveštaj o saobra─çajnoj nezgodi, proverite kakva su pravila u vezi TNG sistema ako ga imate, koje su cene goriva, i naravno koliko ─çe vas koštati putarina, odnosno vinjeta.
Na putu budite obazrivi dok vozite, jer u zemljama regiona, ali i Evropi ─Źak i mali prekršaj mo┼że smanjiti u┼żivanje na odmoru. Posebno treba obratiti pa┼żnju na ─Źinjenicu da su Italijani, Grci, Crnogorci, a najviše Makedonci podigli cene odre─Ĺenih kazni u odnosu na prošlu godinu, i to za prekršaje koji se naj─Źeš─çe prave.  

Prema tome, ako ne ve┼żete pojas u Gr─Źkoj, to vas mo┼że koštati 350 evra, a prolazak kroz crveno ─Źak 700 evra. Ako u Italiji razgovarate mobilnim telefonom dok vozite, plati─çete 640 evra, dok je u Crnoj Gori kazna i do 200 evra ako prekora─Źite dozvoljenu brzinu.

U tabeli ispod su detaljno prikazana pravila, kao i visina kazni za prekršaje u slede─çim obli┼żnjim dr┼żavama: Italija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Gr─Źka, Ma─Ĺarska, Makedonija, Slovenija i Turska.  
I pored ovih informacija, najbolji savet koji vam mo┼żemo dati jeste da poštujete pravila kako biste odmor proveli prijatno i sigurno.

Tabela sa visinom kazni

Sre─çan put!

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po va┼íoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
11┬░C
Vazdušni pritisak: 1008 hPa
Padavine: 2 mm
Vetar: ZSZ
Brzina vetra: 13 km/h
Sutra
13┬░C
2024-04-26
19┬░C
2024-04-27
22┬░C
2024-04-28
27┬░C
2024-04-29
27┬░C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima kori┼í─çenja i Polisom o po┼ítovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi pobolj┼íao korisni─Źko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadr┼żaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte vi┼íe