Facebook-u
Twitter-u
Naknada ako je let odlozen

Pet aviokompanija koje nisu iz Evropske Unije dobile su upozorenje da će protiv njih biti preduzete pravne mere ukoliko ne isplate nadoknade putnicima čiji su letovi iz EU odloženi.

Upozorenje od strane Uprave za civilnu avijaciju su dobile kompanije American Airlines, Etihad, Emirates, Singapore Airlines i Turkish Airlines, kojima je naloženo da se povinuju pravilima EU ili da se suoče sa novčanim kaznama. Uprava za civilnu avijaciju je pre tri godine preduzela slične mere protiv evropskih prevoznika Aer Lingus-a, Jet2 i Wizz Air-a. Uredba EU261 nalaže aviokompanijama obavezu nadoknade putnicima ukoliko njihov let iz neke od zemalja EU stigne na destinaciju sa preko tri sata zakašnjenja, bez obzira na to gde je sedište aviokompanije. Do sada se već dešavalo da je nekoliko aviokompanija odbijalo da isplati nadoknade u ovakvim situacijama. Uprava za civilnu avijaciju je primila najviše pritužbi na kompaniju Emirates, sa sedištem u Dubaiju, koja je trenutno na sudu suočena sa zahtevima za kompenzaciju od strane nekoliko putnika. Svaka kompanija koja odbije da isplati putniku nadoknadu zbog zakašnjenja koje se može pripisati krivici aviokompanije može biti kažnjena neograničenim novčanim iznosom.

Izvor: travelmagazine.rs

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
33°C
Vazdušni pritisak: 1010 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: ZSZ
Brzina vetra: 9 km/h
Sutra
37°C
2024-07-16
40°C
2024-07-17
37°C
2024-07-18
36°C
2024-07-19
34°C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više