Facebook-u
Twitter-u
Reklama za Srbiju

Marija Labovi─ç, direktorka nacionalne Turisti─Źke organizacije, o novoj globalnoj kampanji. Spotovi na kanalima Bi-Bi-Siju, Jurosportu i Travel ─Źenelu. Sve je ve─çi broj stranih gostiju.

SRBIJA kao turisti─Źka destinacija ponovo se reklamira na globalnoj televiziji Bi-Bi-Si, posle pauze od ─Źitave decenije. Broj stranih turista u na┼íoj zemlji neprestano raste, devizna zarada se svake godine pove─çava, a jo┼í bolji rezultati se o─Źekuju posle nove globalne reklamne kampanje, isti─Źe Marija Labovi─ç, direktorka Turisti─Źke organizacije Srbije (TOS).

* Za┼íto je odlu─Źeno da se Srbija promovi┼íe upravo na kanalu Bi-Bi-Si?

- Kampanja pod nazivom "Srbija: mesto na kome treba biti" zapo─Źela je sa emitovanjem sredinom aprila na kanalima Bi-Bi-Si Vorld za Evropu i SAD, kao i na Jurosportu, koji se emituje u svim zemljama Evrope. Ova dva medija su odabrana za po─Źetak kampanje zbog velike gledanosti i ciljne grupe kojoj se obra─çaju, jer su istra┼żivanja pokazala da je 77 odsto gledalaca kanala Bi-Bi-Si Vorld zainteresovano da poseti nove destinacije, dok jedna ─Źetvrtina gledalaca Jurosporta bira za svoj odmor destinacije u centralnoj i isto─Źnoj Evropi. Obe kampanje imaju i svoj digitalni segment na portalima ova dva medija. U planu je, tako─Ĺe, i kampanja na specijalizovanom globalnom TV kanalu za putovanja Travel ─Źenel.

* Da li je u planu i medijska kampanja za doma─çe turiste?

- Po─Źe─çe sredinom maja i traja─çe intenzivno mesec dana. Obuhvata─çe emitovanje spota na TV kanalima, radio-reklame, ogla┼íavanje na digitalnim bilbordima, u dnevnim novinama i magazinima, kao i na dru┼ítvenim mre┼żama. TOS ─çe ponovo organizovati promociju na trgovima u Beogradu, Novom Sadu, Ni┼íu, ─îa─Źku i ostalim gradovima Srbije. ┼Żelja nam je da se trend rasta broja doma─çih turista nastavi i da skrenemo pa┼żnju na┼íem stanovni┼ítvu na mogu─çnost da makar deo svog godi┼ínjeg odmora provedu u Srbiji.

* Da li ─çe promocija Srbije u inostranstvu biti prilago─Ĺena za razli─Źita tr┼żi┼íta?

- U skladu sa savremenim tendencijama, u narednom periodu ─çemo sve ve─çi akcenat stavljati na digitalnu promociju, a saradnja sa inostranim medijima i dalje ostaje najva┼żniji segment delovanja kroz organizovanje studijskih poseta Srbiji. Promocija je uvek razli─Źita i prilago─Ĺena tr┼żi┼ítima. Za tr┼żi┼íta u regionu planirano je tokom maja i juna organizovanje Dana Srbije, kroz predstavljanje na trgovima glavnih gradova, a tema ─çe biti letnja ponuda i festivali, odnosno letnje manifestacije u Srbiji. Za zapadnoevropska tr┼żi┼íta fokus promocije je aktivni odmor u prirodi, muzi─Źki festivali i posete gradovima. Udaljenim tr┼żi┼ítima predstavljaju se kru┼żne ture, koje osim Srbije obuhvataju i zemlje regiona.

* Spot prikazuje celokupnu ponudu Srbije. Ipak, ┼íta je, po va┼íem mi┼íljenju, pojedina─Źno na┼í najve─çi brend?

- Jasno je da je Beograd najve─çi brend, najpose─çenija destinacija u Srbiji. Dobre avionske veze i prepoznatljiva ponuda na┼íeg glavnog grada, koja kombinuje posete kulturno-istorijskim atrakcijama sa opu┼ítenom atmosferom i bogatom ugostiteljskom ponudom i sme┼ítajnim objektima za sva─Źiji d┼żep - privla─Źe veliki broj stranih turista. Sve ve─çu prepoznatljivost dobija i Novi Sad sa svojom ponudom, i ─Źinjenicom da je progla┼íen za Evropsku prestonicu kulture 2021. "Egzit" kao brend privla─Źi mlade goste, dok su turisti iz zapadne Evrope po─Źeli da otkrivaju i lepote na┼íe prirode, naro─Źito du┼ż Dunava, koji je tako─Ĺe sam po sebi brend.

 

KOLIKO JE KOŠTAO?

* Koliko je koštao spot?

- Spot je ra─Ĺen na engleskom, francuskom, ruskom, kineskom i srpskom jeziku, ko┼ítao je 30.000 evra, a istovremeno je u okviru istog projekta ura─Ĺena i verzija od 90 sekundi za potrebe digitalne promocije. Planirano je da se spot emituje i na doma─çim televizijama u okviru letnje kampanje u turizmu Srbije.

NA JESEN NOVA PROMOCIJA

* Koliko puta ─çe se emitovati spot i u kom periodu?

- Dogovoreno je 600 emitovanja spotova na Bi-Bi-Si Vorldu i Jurosportu, pri ─Źemu ─çe kampanja na Bi-Bi-Siju imati prole─çni i jesenji deo, u trajanju od po mesec dana, u cilju promocije kako letnjih tako i zimskih odmora u Srbiji. Na Travel ─Źenelu ─çe biti 700 emitovanja, tako─Ĺe u dva segmenta.

Izvor: novosti.rs

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po va┼íoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
11┬░C
Vazdušni pritisak: 1008 hPa
Padavine: 2 mm
Vetar: ZSZ
Brzina vetra: 13 km/h
Sutra
13┬░C
2024-04-26
19┬░C
2024-04-27
22┬░C
2024-04-28
27┬░C
2024-04-29
27┬░C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima kori┼í─çenja i Polisom o po┼ítovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi pobolj┼íao korisni─Źko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadr┼żaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte vi┼íe