Facebook-u
Twitter-u
Putovanje

Imamo li dovoljno novca da putujemo bez putnog osiguranja.

─îESTO polazimo od pretpostavke da je osiguranje nepotreban tro┼íak, ali i "baksuziranje", pa tako stvari prepu┼ítamo slu─Źaju ─Źak i kada se odlu─Źimo na putovanja u inostranstvo.

Prilikom planiranja putovanja van granice, trebalo bi uvek da imamo u vidu da cene usluga zdravstvenih ustanova u inostranstvu, mogu da dosegnu sumu i do nekoliko hiljada evra.

Tako─Ĺe, ─Źesto previdimo i ─Źinjenicu da polisa putnog osiguranja za 10 dana boravka u Evropi ko┼íta oko 1.300 dinara (uz pokri─çe od 30.000 evra). Postoje i porodi─Źni paketi, pa putno osiguranje za ─Źetvoro─Źlanu porodicu ko┼íta oko 3.400 dinara (s pokri─çem od 30.000 evra) za svakog ─Źlana porodice.

Va┼żno je da imamo u vidu da pored osnovnih stvari, kao ┼íto su tro┼íkovi neophodnog lekarskog tretmana ili lekova, polisom putnog osiguranja mogu biti pokriveni i tro┼íkovi gubitka ili kra─Ĺe prtljaga.

Zanimljiv je podatak da je Asocijacija evropskih

avio-kompanija, objavila da je lane izgubljeno skoro 1.600.000 torbi tokom putovanja. Dakle, prilikom odabira nekih od paketa osiguranja treba birati ona koja imaju i dodatna pokri─ça, kao ┼íto su tro┼íkovi prevodioca, otkazivanje leta ili propu┼ítanje leta zbog ka┼ínjenja, pronala┼żenje prtljaga, gubitak ili kra─Ĺa prtljaga, administrativna pomo─ç zbog gubitka ili kra─Ĺe putnih isprava. Ovakvi paketi osiguranja zahtevaju malo ulaganja, ali pokri─ça dosti┼żu do 40.000 evra.

Ukoliko se dok smo na putovanju desi neki problem, 24 ─Źasa dnevno, sedam dana u nedelji na usluzi su nam zaposleni u Centru za pomo─ç koji govore srpski. Ipak, najva┼żnije je da, uz polisu putnog osiguranja nema direktnih pla─çanja zdravstvenim ustanovama - sve tro┼íkove preuzima osiguravaju─ça kompanija.

Uzev┼íi u obzir sve navedeno, dva puta treba da razmislimo da li i ovog leta treba stvari prepustiti slu─Źaju ili se odlu─Źiti za sigurno putovanje.

Putno osiguranje mo┼żete kupiti u UNIQA poslovnicama ┼íirom Srbije, filijalama Rajfajzen banke, turisti─Źkim agencijama ili uz nekoliko klikova putem UNIQA veb-┼íopa: www.uniqa.rs/kupionline. Kupovinom putnog osiguranja do 31. avgusta u najmanjem ukupnom iznosu od 4.000 dinara konkuri┼íete za neku od mnogobrojnih nagrada.

Izvor: novosti.rs

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po va┼íoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
18┬░C
Vazdušni pritisak: 1015 hPa
Padavine: 19 mm
Vetar: ZSZ
Brzina vetra: 11 km/h
Sutra
24┬░C
2024-06-15
28┬░C
2024-06-16
30┬░C
2024-06-17
30┬░C
2024-06-18
33┬░C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima kori┼í─çenja i Polisom o po┼ítovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi pobolj┼íao korisni─Źko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadr┼żaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte vi┼íe