Ovo su najopasnije zemlje na svetu u koje turisti nisu dobrodošli - Putno osiguranje

Facebook-u
Twitter-u
Burkine faso

Politička nestabilnost, otmice, pljačkanja, ubistva, silovanja, terorizam - sve to pokazuje da putovanje može da bude i te kako opasno. Predstavljamo 16 zemalja koje bi trebalo da zaobiđete u širokom luku ukoliko vam je stalo do sopstvene bezbednosti.

1. Avganistan: Hoteli i vlasnici različitih objekata za izdavanje dobijaju pretnje na dnevnoj bazi, a pretnja od terorizma je velika. Takođe je reč o zemlji sa velikim brojem prijavljenih slučajeva kidnapovanja. 

2. Burkina Faso: Visoka pretnja od terorizma, naročito kada je reč o hotelima, restoranima i kafeima. 

3. Burundi: Politička nestabilnost i veliki broj incidenata vezanih za nasilje; sukobi oružanih bandi. 

4. Centralnoafrička Republika: Različite vrste tenzija širom zemlje. Nasilje, pljačka, ubistva i narušavanje ljudskih prava su u ovoj zemlji zastupljeni u širokoj meri. 

5. Čad: Visoka pretnja od terorizma, naročito na mestima kojima se kreću turisti. 

6. Demokratska Republika Kongo: Politička nestabilnost, sukobi oružanih bandi, nasilje. Situaciju dodatno otežava veliki priliv izbeglica iz susednih zemalja. 

7. Irak: Pojedine provincije kontrolišu različite naoružane grupe, dok je bezbednost stanovnika i turista na niskom nivou. 

8. Libija: Oružani sukobi, visoka pretnja od terorizma, kidnapovanja. 

9. Mali: Visoka pretnja od terorizma, uključujući kidnapovanje. 

10. Mauritanija: Visoka pretnja od terorizma, uključujući kidnapovanje. Rizik je najveći za stanovnike SAD. Savetuje se izuzetan oprez na javnim mestima. 

11. Niger: Visoka pretnja od terorizma, uključujući kidnapovanje. 

12. Severna Koreja: Političke tenzije koje mogu da dovedu do dalje nestabilnosti u regionu. 

13. Somalija: Terorističke grupe su jasno uputile pretnju svim Zapadnjacima, kako ljudima koji rade u ovoj zemlji, tako i turistima. 

14. Južni Sudan: Situacija u Jubi je relativno mirna od krize u 2016. godini, ali se širom zemlje i dalje dešavaju napadi na dnevnoj bazi. 

15. Sirija: Situacija je izuzetno rizična i opasna u ovoj ratom opustošenoj zemlji. Vojne operacije su svakodnevne, a lokalna vlada je izgubila kontrolu nad pojedinim delovima zemlje, kojima je zagospodarila Islamska država. 

16. Jemen: Situacija je vrlo napeta i nestabilna. U pojedinim delovima zemlje se ne zna koja frakcija drži kontrolu. Osim stalnih oružanih sukoba, postoji i visoka pretnja od terorizma i kidnapovanja, a napadi su usmereni i na turiste.

Izvor: novaekonomija.rs

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
3°C
Vazdušni pritisak: 1023 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: IJI
Brzina vetra: 13 km/h
Sutra
6°C
2022-11-30
6°C
2022-12-01
5°C
2022-12-02
6°C
2022-12-03
8°C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više