750 evra za uriniranje u moru: Šta kažete na ove kazne? - Putno osiguranje

Facebook-u
Twitter-u
Kazne

Mokrenje u moru je normalna stvar za većinu kupača, naročito ako u blizini nema toaleta. Ali u španskom Lepeu kazne za ovu aktivnost dostižu i do 750 evra. Kako vlasti dokazuju da je počinjen prekršaj nije baš jasno.

Na nekoliko plaža na španskom ostrvu Tenerifeu turisti ne smeju da grade kule od peska. Zakonodavci, očigledno, smatraju da to narušava izgled plaža.


U italijanskoj Ostiji, blizu Rima zabranjeno je naslanjati se na čamce usidrene uz obalu, a na plažama u Santanderu ne sme glasno da se sluša muzika. Osim toga, nisu dozvoljene bilo kakve igre loptom. U Valensiji nije dozvoljeno jesti na plažama, a vlasti traže i pokrivanje 'prevoznih sredstava' poput skejtborda, rolera i bicikala, ne zna se zašto.

U katalonskom mestu Tosa de Mar strogo je zabranjen seks na plaži, kao i organizacija momačkih večeri.

U španskom Benidormu na Kosta Blanki, gde populacija tokom leta naraste sa 70.000 ljudi na milion i po, kažnjivo je noćenje na plaži, pranje posuđa ili upotreba sapuna ili šampona u moru.

Odmaralište Toroks u blizini Malage na glasu je po visokim kaznama za čuvanje mesta na plaži ostavljanjem peškira, ležaljki ili suncobrana.

U grčkim gradovima s antičkim nasleđen kažnjivo je odnositi kamenje. Isto važi i za kamenje koje nema nikakve veze s antičkom Grčkom. Onaj ko bude bio uhvaćen, čekaće u policijskoj stanici sve dok ne stigne dežurni arheolog koji će presuditi da li uzeti predmet ima arheološku važnost ili je nema.

Imajte na umu da na slavnim mostovima u Veneciji ne smete da stojite u mestu. U leti ionako prenatrpanom gradu, na taj način stvarate dodatne 'čepove' i izluđujete time lokalce.

U Rimu i Firenci morate da pazite gde ćete sesti jer zakoni italijanske prestonice štite gradske fontane od vandalizma. Ako sednete na rub Fontane di Trevi, policija će vas najverovatnije samo oterati, ali ako uskočite unutra, kazna je 500 evra.

Firenca se bori drugim metodama protiv onih koji bi bilo gde seli na piknik. Popularne gradske trgove zato oko podneva polivaju vodom. Slična metoda primenjuje se na Kapriju.

Izvor: b92.net

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
3°C
Vazdušni pritisak: 1023 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: IJI
Brzina vetra: 13 km/h
Sutra
6°C
2022-11-30
6°C
2022-12-01
5°C
2022-12-02
6°C
2022-12-03
8°C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više