Zbog ovog papira Crnogorci i Mađari su VRAĆALI SA GRANICE, a evo šta kažu Hrvati - Putno osiguranje

Facebook-u
Twitter-u
Zbog ovog papira Crnogorci i Mađari su VRAĆALI SA GRANICE, a evo šta kažu Hrvati

Sezona godišnjih odmora je počela i ako planirate letovanje u Hrvatsku možete da odahnete, jer vas sa ove granice carinici neće vratiti ukoliko imate samo potvrdu o produžetku roka trajanja stare saobraćajne dozvole.

O produžetku važenja ovog dokumenta Hrvatsku je o obavestio MUP Srbije, zbog čega naši građani neće imati probleme i neprijatnosti, kao što je to bio slučaj sa carinicima iz Crne Gore i Mađarske, potvrđeno je "Blicu".

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske za "Blic" kažu da je direktorat hrvatske policije dobilo notu Ministarstva spoljnih poslova Srbije kojom ih je obavestilo da je MUP Srbije izmenom i dopunama Pravilni o registraciji motornih vozila produžio valjanost dozvola sa sedam na devet godina.

- O tim izmenama smo obavešteni još 12. januara 2018. godine i tu informaciju smo dostavili svim jedinicama na znanje i upoznavanje policijskih službenika. Trenutno ne raspolažemo saznanjima o problemima građana Srbije u primeni navedene potvrde o produženju saobraćajnih dozvola - rekli su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske.

Izmenom Pravilnika o registraciji motornih vozila, rok važenja saobraćajnih dozvola i registarskih tablica produžen je sa sedam na devet godina. Od 1. januara 2018. godine, od kada se izmene primenjuju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije vlasnicima automobila izdaje papirnu potvrdu na srpskom i engleskom jeziku da se važnost saobraćajne dozvole i tablica produžava. U MUP Srbije isu poslali dopis svim ministarstvima unutrašnjih poslova u regionu sa molbom da uvaže te potvrde o produženju važenja saobraćajnih dozvola.

I pored toga, pojedini građani imali su probleme i doživeli neprijatne situacije. Vraćani su sa granice, jer su umesto nove saobraćajne dozvole imali potvrdu o produžetku roka trajanja stare. Nedavno je to iskustvo imalo nekoliko građana na mađarskoj granici, a malo pre toga i na crnogorskoj.

Izvor:blic.rs

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
3°C
Vazdušni pritisak: 1023 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: IJI
Brzina vetra: 13 km/h
Sutra
6°C
2022-11-30
6°C
2022-12-01
5°C
2022-12-02
6°C
2022-12-03
8°C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više