Facebook-u
Twitter-u
Apsurd osiguravaju─çih ku─ça

Uplatila sam putno osiguranje koje pokriva sve, pa na moru saznala da moram sama da platim le─Źenje.

Prepisao mi je lek koji mi je pomogao, ali koji sam morala da kupim i dao mi nekoliko tableta na svoju ruku uz obrazlo┼żenje da osiguranje ne pokriva alergiju na Sunce - ka┼że Marija

Uplatili ste letovanje, uz njega i obavezno putno osiguranje ne ┼żele─çi ništa da prepustite slu─Źaju... Me─Ĺutim, desi se upravo to, i vi i pored premije osiguranja na 30.000 evra, zavisite od dobre volje jednog gr─Źkog lekara. Upravo to se dogodilo sugra─Ĺanki Mariji P. (38) na letovanju u Gr─Źkoj nedavno.

Marija je, naime, posle šest dana na moru primetila crveni osip na ko┼żi koji je jako svrbeo i odmah se obratila lekaru ─Źija je ambulanta imala saradnju s turisti─Źkom agencijom preko koje je otputovala.

Otišla sam kod njihovog lekara do koga me je odvela predstavnica iz naše agencije. Pogledao me je i ubrzo konstatovao da imam alergiju na Sunce. Prepisao mi je lek koji mi je pomogao, ali koji sam morala da kupim i dao mi nekoliko tableta na svoju ruku uz obrazlo┼żenje da osiguranje ne pokriva alergiju na Sunce - ka┼że Marija koja se vratila i sada je, na sre─çu, dobro.

Nju je, kao i mnoge druge iznenadila ova informacija uzevši u obzir da su alergije na Sunce sve ─Źeš─ça pojava jer se lekarima s tim problemom javljaju i oni koji nikada ranije nisu imali takve reakcije, a bolest ne mora uopšte da bude naivna, jer alergija mo┼że da se proširi s ko┼że i na disajne puteve i tako ugrozi vitalne funkcije.

Poznato je da putno osiguranje ne pokriva troškove le─Źenja u inostranstvu i zbrinjavanja kod hroni─Źnih i teških bolesti, ali na osnovu ovog primera, evidentno je da nisu pokrivene ni sve bla┼że dijagnoze.

Marija je uplatila osiguranje u "Generali osiguranje Srbija", pa smo najpre njih pozvali za objašnjenje.

- U uslovima za osiguranje putnika u inostranstvu navedeno je da osiguranje ne pokriva alergije koje se jednostavno tretiraju i ne mogu da izazovu komplikovana zdravstvena stanja. Mišljenje o vrsti alergije daje lekar koji i prepisuje adekvatan tretman. Dakle, ukoliko lekar proceni da alergija zahteva le─Źenje, osiguranje pokriva troškove - ka┼żu u "Generaliju".

Konkretan slu─Źaj nisu ┼żeleli da komentarišu jer ne znaju šta je tamošnji lekar rekao o vrsti alergije i kakvu je terapiju predlo┼żio, ali je evidentno da je le─Źenje finansirala sama Marija.

Sa istom namerom pozvali smo i Wiener Stadtische osiguranje gde su nam sli─Źno rekli, ta─Źnije da ─çe u slu─Źaju potrebe za le─Źenjem alergijske reakcije na Sunce, koju konstatuje lekar koji je pregledao klijenta (turistu koji ima polisu putnog osiguranja), troškovi le─Źenja bi─çe pokriveni polisom osiguranja.

- Ako lekar proceni da je le─Źenje neophodno kako bi se izbegle dalje komplikacije i propiše terapije koje podrazumevaju koriš─çenje lekova, medicinskih preparata ili eventualno u te┼żim slu─Źajevima i injekcija, troškovi le─Źenja pokriveni su polisom putnog osiguranja. Alergijske reakcije na Sunce mogu izazvati ozbiljne promene i svaka komplikacija za koju se proceni da mo┼że da ugrozi zdravlje, svakako ─çe biti pokrivena polisom putnog osiguranja.

Zato osiguranici "Uniqua osiguranja" nema nedoumica jer njihova polisa putnog osiguranja pokriva sve vrste alergija.

- Sve što klijent treba da uradi ukoliko ima zdravstveni problem u inostranstvu je da pozove naš Centar za pomo─ç ─Źiji broj je naveden na polisi osiguranja, ili broj za pozive preko Vibera. Tako se dobiju sve instrukcije. Mogu─çe je da je gospo─Ĺa sama otišla kod lekara koji nije bio u sistemu osiguranja - zaklju─Źuje Sonja Mari─ç direktor marketinga Uniqua osiguranja.

Dobrovoljno putno osiguranje Republi─Źkog fonda za zdravstveno osiguranje, pokriva sve neodlo┼żne slu─Źajeve, pa tako i alergije, bez obzira na to na šta je osiguranik alergi─Źan. Potrebno je samo obezbediti odgovaraju─çu potvrdu pred put.

- Konkretno, u dosadašnjem radu imali smo slu─Źajeve i koje Vi navodite, zbrinjavanja osiguranika sa alergijom na sunce - navode u RFZO.

Sude─çi po tome da kriterijumi nisu isti, nije na odmet da proverite šta sve obuhvata polisa koju potpisujete kako biste izbegli ovakve neprijatnosti.

Izvor: telegraf.rs

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po va┼íoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
23┬░C
Vazdušni pritisak: 1015 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: IJI
Brzina vetra: 19 km/h
Sutra
26┬░C
2024-05-27
27┬░C
2024-05-28
26┬░C
2024-05-29
25┬░C
2024-05-30
25┬░C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima kori┼í─çenja i Polisom o po┼ítovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi pobolj┼íao korisni─Źko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadr┼żaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte vi┼íe