Facebook-u
Twitter-u
EVO ŠTA TREBA DA RADITE KAD ULETITE U MAGLU

U dva lančana sudara pre nekoliko dana na autoputu zbog magle je poginulo osmoro ljudi. Da ne biste ugrozili svoj i tuđe živote, poštujte ovih pet saveta.

1. Skinite nogu sa papučice gasa

Kada vozač iznenada upadne u veliku i gustu maglu, osećaće se kao da je ušao u ogromni jastuk s perjem. Zbog toga je najbitnije da odmah skine nogu sa papučice gasa da ne paniči.


2. Nikako ne kočite naglo

Pošto je vozač skinuo nogu sa papučice gasa, nikako ne sme naglo da koči, već da nastavi da vozi sve dok, naravno, ne naiđe na prepreku. Brzina će se posteno smanjivati, a za vožnju po magli optimalno je voziti brzinom od 40 km/h.


3. Uključite četiri migavca i maglenke

Ovo jeste treći korak, ali praktično se izvodi istovremneo kada i spuštanje noge sa gasa. Obavezno je uključiti sva četiri migavca kako bi vozilo bilo što vidljivije ali i svetla za maglu nebi li kolovoz bio što pregledniji.


4. Zaustavite vozilo i izađite napolje

Čim vozač zaustavi vozilo zbog bilo kakve prepreke, treba da izađe napolje. Naravno, uz oprez da na njega ne naleti drugo vozilo. A kada izađe, treba da beži udesno ka zaustavnoj traci i ivici kolovoza. Ostajanje u vozilu je ravno samoubistvu.

 

5. Upozorite ostale vozače na opasnost

Kada vozač izađe iz vozila i bezbedno ode na desnu ivicu kolovoza, treba da se pešice duž ivice puta vrati kako bi sa bezbednog mesta gestikulacijama upozorio ostale učesnike u saobraćaju na opsanost i vozila koja stoje na kolovozu.

Izvor: kurir.rs

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
17°C
Vazdušni pritisak: 1006 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: JJZ
Brzina vetra: 15 km/h
Sutra
27°C
2024-03-30
28°C
2024-03-31
26°C
2024-04-01
27°C
2024-04-02
19°C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više