Facebook-u
Twitter-u
Najbrže rastuća grana turizma koja definitivno nije za svakoga

Od velnes turizma preko bekpekera do safari avantura, turizam je uvek menjao svoje oblike. Sada se sveo baš na ono osnovno. Doslovno.

„Nakation“, odnosno goli turizam, postao je neverovatno popularna vrsta avanturističkog turzma. Od letovališta namenjenih golim ljudima do planinarenje bez odeće, pa čak i kruzera, čitav svoj odmor možete provesti potpuno nagi.

“U poslednje vreme vidimo sve više mlađih ljudi koji se opredeljuju za ovakvu vrstu putovanja“, kaže Meri Džejn Kolasa, portparolka Američke asocijacije nudista.

Kako kaže, „nakation“ umesto „vacation“ postao je najbrže rastuća grana turizma u poslednjih nekoliko godina posebno ako uzmemo u obzir da su milenijalci željni da eksperimentišu.

Štaviše, Forbs je još 2003. godine procenio da će ovakva vrsta turizma donositi preko 400 milijardi dolara godišnje, a sada se zapravo procenjuje da je taj broj 533 miliona.

Pitate se zašto je ovakva vrsta turizma popularna?

U svetu kada nam treba detoks od tehnologije, rutine, pa čak i odeće!

“Postoji nešto jako oslobađajuće u odbacivanju odeće i prihvatanju bez osuđivanja od grupe koja uživa istu takvu slobodu“, kaže ona.

Nik i Lins, par iz Belgije u svojim tridesetim godinama u poslednjih nekoliko godina isključivo putuju na ovaj način. Štaviše, njihov profil na Instagramu posvećen je golotinji čiji su ponosni ambasadori.

“Počeli smo da pišemo o naturizmu na našem blogu s namerom da informišemo ljude. Postoji toliko predrasuda kada je nudizam u pitanju – da je to za hipike, za stare ljude, da ima veze sa seksom.“

Štaviše, oni kažu da je za njih to svojevrsna terapija, a jedna njihova prijateljica je od psihoterapeuta dobila savet da počne da praktikuje naturizam.

“Uspela je da pobedi svoju osetljivost i nedostatak samopouzdanja. Psihoterapeutkinja u Mekisku nam je rekla da isto ’prepisuje’ svojim pacijentima“, kaže Nik.

Izvor: b92.net

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
18°C
Vazdušni pritisak: 1015 hPa
Padavine: 19 mm
Vetar: ZSZ
Brzina vetra: 11 km/h
Sutra
24°C
2024-06-15
28°C
2024-06-16
30°C
2024-06-17
30°C
2024-06-18
33°C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više