Facebook-u
Twitter-u
Ovako mo┼żete dobiti kompenzaciju za ka┼ínjenje leta

Imate pravo na kompenzaciju zbog kašnjenja ili otkazivanja leta

Više od 5 miliona putnika leti iz i u Srbiju svake godine i njihov broj ─çe sve više rasti. Me─Ĺutim, ova poboljšana povezanost dolazi po cenu zna─Źajnog pove─çanja u─Źestalosti kašnjenja letova, otkazivanja ili prebukiranih letova.

Zato je bitno znati da u ve─çini slu─Źajeva kašnjenja letova, otkazivanja ili prebukiranosti, putnici imaju pravo na kompenzaciju u iznosu do 600 evra.

Kada mo┼żete tra┼żiti kompenzaciju za problemati─Źni let?

Prema Regulativi 261. Evropske Unije i Srbijanskom “Zakonu o obligacionim i osnovama svojinsko-pravnih odnosa u vazdušnom saobra─çaju”, putnici koji su iskusili probleme s letom mogu imati pravo na kompenzaciju.

Ako ste stigli na svoju krajnju destinaciju s kašnjenjem du┼żim od 3 sata, obavešteni ste o otkazivanju lete manje od 14 dana prije poletanja ili je vaš let prebukiran, mo┼żete imati pravo za kompenzaciju u opsegu od 250 do 600 evra.

Postoji nekoliko osnovnih kriterijuma koji odre─Ĺuju vaše pravo na kompenzaciju:

  • Stigli ste na svoju krajnju destinaciju s kašnjenjem du┼żim od 3 sata, vaš let je otkazan ili prebukiran
  • Avio kompanija je bila odgovorna za problem
  • Leteli ste evropskom avio-kompanijom (EU ili srpskom)

Me─Ĺutim, uspešno potra┼żivane kompenzacije za kašnjenje leta mo┼że biti kompleksan proces. Zahteva aktivno znanje prava putnika, kao i mehanizama kroz koje se isti mogu primeniti. Pored toga, putnici bi morali zapo─Źeti zamornu komunikaciju s avio kompanijom i, kao rezultat toga, potrošiti zna─Źajno vreme i koli─Źinu energije.


Zato je veoma bitno da se mo┼żete osloniti na partnera koji ─çe vas predstavljati i štiti vaše pravo na kompenzaciju.

SkyRefund ─çe vam pomo─çi da potra┼żite kompenzaciju za problemati─Źni let

SkyRefund poma┼że putnicima širom sveta da ostvare kompenzaciju za njihove otkazane letove i kašnjenja.

Njihova misija je pove─çanje svesnosti me─Ĺu putnicima o njihovim pravima i pru┼żanje pomo─çi putnicima da primene svoja prava na kompenzaciju.

Pravni tim ove kompanije ─çe preuzeti potpuni odgovornost za zaštitu vaših prava. Kompanija je ─Źak spremni i odneti vaš slu─Źaj na sud, ako to bude neophodno.

Zbog njihove politike “nema kompenzacije – nema naknade”, ako vam SkyRefund, iz bilo kojeg razloga, ne bude mogao pomo─çi da ostvarite svoju kompenzaciju, ne morate im platiti ništa. SkyRefund samo napla─çuje naknadu za svoje usluge (25% iznosa ukupne potra┼żene kompenzacije) ako uspešno dobiju vašu kompenzaciju.

Visoka tehnologija

Najve─ça prepreka s kojom se putnici suo─Źavaju prilikom podnošenja potra┼żivanja za kompenzaciju od avio kompanije je disparitet informacija izme─Ĺu njih i predstavnika avio kompanije.

“Da bi zaista bili od pomo─çi, morali smo kreirati inovativni automatizovani sistem koji ─çe izra─Źunati kompenzaciju putnika, ali tako─Ĺe od putnika tra┼żi minimalne informacije,” ka┼że Ivaylo Danailov, CEO SkyRefund-a.

Algoritam ovog veb sajta omogu─çava putnicima da saznaju da li imaju pravo na kompenzaciju u samo par jednostavnih koraka. Sve što je potrebno da bi sistem mogao izra─Źunati njihovu kvalifikovanost jeste par osnovnih ─Źinjenica o problemati─Źnom letu.

“Zatim smo uspešno automatizovali celi proces komunikacije s avio kompanijama. Ovo nam je omogu─çilo da zna─Źajno pove─çamo našu u─Źinkovitost u potra┼żivanju kompenzacija za naše korisnike i da provodimo više vremena na podizanje svesnosti o putni─Źkim pravima,” ka┼że Danailov.

Jedina kompanija koja štiti prava gra─Ĺana Srbije

SkyRefund-ov veb sajt je jedini sajt ─Źiji algoritam je sposoban referencirati Srbijansku legislature tokom izra─Źunavanja putni─Źke kompenzacije. Zato, nije bitno da li ste leteli iz Srbije ili iz EU, SkyRefund ─çe vam pomo─çi da potra┼żite kompenzaciju za zakašnjeli ili otkazani let.

Pored toga, bez obzira da li ste leteli s nacionalnom avio kompanijom kao što je Air Serbia, Lufthansa ili Montenegro Airlines, ili pristupa─Źnim avio kompanijama kao što su Wizz Air ili Ryanair, SkyRefund vam mo┼że pomo─çi da potra┼żite vašu kompenzaciju.

Izvor: b92.net

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po va┼íoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
33┬░C
Vazdušni pritisak: 1010 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: ZSZ
Brzina vetra: 9 km/h
Sutra
37┬░C
2024-07-16
40┬░C
2024-07-17
37┬░C
2024-07-18
36┬░C
2024-07-19
34┬░C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima kori┼í─çenja i Polisom o po┼ítovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi pobolj┼íao korisni─Źko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadr┼żaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte vi┼íe