Ovako možete dobiti kompenzaciju za kašnjenje leta - Putno osiguranje

Facebook-u
Twitter-u
Ovako možete dobiti kompenzaciju za kašnjenje leta

Imate pravo na kompenzaciju zbog kašnjenja ili otkazivanja leta

Više od 5 miliona putnika leti iz i u Srbiju svake godine i njihov broj će sve više rasti. Međutim, ova poboljšana povezanost dolazi po cenu značajnog povećanja učestalosti kašnjenja letova, otkazivanja ili prebukiranih letova.

Zato je bitno znati da u većini slučajeva kašnjenja letova, otkazivanja ili prebukiranosti, putnici imaju pravo na kompenzaciju u iznosu do 600 evra.

Kada možete tražiti kompenzaciju za problematični let?

Prema Regulativi 261. Evropske Unije i Srbijanskom “Zakonu o obligacionim i osnovama svojinsko-pravnih odnosa u vazdušnom saobraćaju”, putnici koji su iskusili probleme s letom mogu imati pravo na kompenzaciju.

Ako ste stigli na svoju krajnju destinaciju s kašnjenjem dužim od 3 sata, obavešteni ste o otkazivanju lete manje od 14 dana prije poletanja ili je vaš let prebukiran, možete imati pravo za kompenzaciju u opsegu od 250 do 600 evra.

Postoji nekoliko osnovnih kriterijuma koji određuju vaše pravo na kompenzaciju:

  • Stigli ste na svoju krajnju destinaciju s kašnjenjem dužim od 3 sata, vaš let je otkazan ili prebukiran
  • Avio kompanija je bila odgovorna za problem
  • Leteli ste evropskom avio-kompanijom (EU ili srpskom)

Međutim, uspešno potraživane kompenzacije za kašnjenje leta može biti kompleksan proces. Zahteva aktivno znanje prava putnika, kao i mehanizama kroz koje se isti mogu primeniti. Pored toga, putnici bi morali započeti zamornu komunikaciju s avio kompanijom i, kao rezultat toga, potrošiti značajno vreme i količinu energije.


Zato je veoma bitno da se možete osloniti na partnera koji će vas predstavljati i štiti vaše pravo na kompenzaciju.

SkyRefund će vam pomoći da potražite kompenzaciju za problematični let

SkyRefund pomaže putnicima širom sveta da ostvare kompenzaciju za njihove otkazane letove i kašnjenja.

Njihova misija je povećanje svesnosti među putnicima o njihovim pravima i pružanje pomoći putnicima da primene svoja prava na kompenzaciju.

Pravni tim ove kompanije će preuzeti potpuni odgovornost za zaštitu vaših prava. Kompanija je čak spremni i odneti vaš slučaj na sud, ako to bude neophodno.

Zbog njihove politike “nema kompenzacije – nema naknade”, ako vam SkyRefund, iz bilo kojeg razloga, ne bude mogao pomoći da ostvarite svoju kompenzaciju, ne morate im platiti ništa. SkyRefund samo naplaćuje naknadu za svoje usluge (25% iznosa ukupne potražene kompenzacije) ako uspešno dobiju vašu kompenzaciju.

Visoka tehnologija

Najveća prepreka s kojom se putnici suočavaju prilikom podnošenja potraživanja za kompenzaciju od avio kompanije je disparitet informacija između njih i predstavnika avio kompanije.

“Da bi zaista bili od pomoći, morali smo kreirati inovativni automatizovani sistem koji će izračunati kompenzaciju putnika, ali takođe od putnika traži minimalne informacije,” kaže Ivaylo Danailov, CEO SkyRefund-a.

Algoritam ovog veb sajta omogućava putnicima da saznaju da li imaju pravo na kompenzaciju u samo par jednostavnih koraka. Sve što je potrebno da bi sistem mogao izračunati njihovu kvalifikovanost jeste par osnovnih činjenica o problematičnom letu.

“Zatim smo uspešno automatizovali celi proces komunikacije s avio kompanijama. Ovo nam je omogućilo da značajno povećamo našu učinkovitost u potraživanju kompenzacija za naše korisnike i da provodimo više vremena na podizanje svesnosti o putničkim pravima,” kaže Danailov.

Jedina kompanija koja štiti prava građana Srbije

SkyRefund-ov veb sajt je jedini sajt čiji algoritam je sposoban referencirati Srbijansku legislature tokom izračunavanja putničke kompenzacije. Zato, nije bitno da li ste leteli iz Srbije ili iz EU, SkyRefund će vam pomoći da potražite kompenzaciju za zakašnjeli ili otkazani let.

Pored toga, bez obzira da li ste leteli s nacionalnom avio kompanijom kao što je Air Serbia, Lufthansa ili Montenegro Airlines, ili pristupačnim avio kompanijama kao što su Wizz Air ili Ryanair, SkyRefund vam može pomoći da potražite vašu kompenzaciju.

Izvor: b92.net

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
3°C
Vazdušni pritisak: 1023 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: IJI
Brzina vetra: 13 km/h
Sutra
6°C
2022-11-30
6°C
2022-12-01
5°C
2022-12-02
6°C
2022-12-03
8°C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više