Facebook-u
Twitter-u
Spakujte se kao profesionalac - brzo i lako

Da li i vas redovno obuzima slutnja da ste nešto zaboravili? Evo rešenja za taj problem.

Stjuardese žive od putovanja, tako da, kad je reč o pakovanju prtljaga - bilo da se spremate na kratak put, idete na duže ili putujete iznenadno, sigurno je da najbolji savet upravo one mogu dati.

Evo o čemu treba da vodimo računa, prenosi "Huff Post", kad je u pitanju ova faza pripreme za putovanje: šta ne smemo zaboraviti, kako da se najlakše spakujemo i kojih navika bi bilo dobro da se odreknemo kako bismo ovaj posao obavili valjano.

Bez čega ne smete poći na put

Keli Kainkejd nigde ne ide bez para papuča uz sebe, bez obzira na vremenske prilike koje je očekuju na krajnjoj destinaciji. "Nosim ih dok sam u hotelu, ali - i dok sam pod tušem! Ovo što ću reći možda će vas užasnuti, ali ću ipak ispričati: u periodu mojih letačkih početaka - dobila sam gljivice na stopalima. Bilo je užasno! Ubeđena sam da od hotelskih kada i od tad ne gazim bosa po sličnim površinama", objasnila je Keli.

Tereza Ferguson nigde ne ide bez hidratantne kreme.

"Kad mnogo vremena provodite u avionu, koža se suši neuporedivo više nego u normalnim uslovima, usled vazdušnog pritiska unutar avionske kabine i stalne promene klimatskih uslova. Hidratacija je nužna - u suprotnom ćete ostariti mnogo brže nego što bi bilo prirodno", objašnjava.
Ona sa sobom, takođe, uvek ima prenosivi punjač, jer nije izvesno da će joj neki uslužni svaki put biti dostupan, a postoji verovatnoća da put traje duže nego baterija telefona.

Njihova koleginica kaže da uz sebe obavezno ima kišobran, malu crnu haljinu i kupaći kostim, jer, kako objašnjava, želi da uvek bude spremna za svaku priliku.

Kako se se spakovati

U zavisnosti od veličine vašeg prtljaga, pakovanje može da deluje kao igranje "tetrisa". Evo šta savetuje Ferguson: "Obuću najčešće stavim na dno kofera, a zatim dnevne kombinacije složene zajedno, i to urolane - tako se neće izgužvati. Na vrh idu neseseri sa šminkom i sredstvima za higijenu. Savet koji uvek dajem je: spakujte samo neophodno (ovo se posebno odnosi na garderobu)".

Ona dodaje da je uvek zgodnije nositi garderobu sličnih boja, kako bi bilo dovoljno da ponesete maksimalno dva para obuće.

Njena koleginica Smit koristi kesice za obuću, ili je nosi u ambalaži u kojoj je kupljenja, kako tokom transporta ne bi došlo do oštećenja.

Šta izbegavati

Ferguson naglašava da joj najviše ide na živce kad putnici u deo prtljaga koji ide iznad glava upakuju nešto što im je potrebno tokom leta, umesto u torbe koji imaju uz sebe i koje smeštaju ispred svog sedišta. Kako objašnjava, izvlačenje i raspakivanje kofera umetnutog u pregradu zahteva vreme, a vremena treba i da bi se on ponovo vratio na mesto, što može biti opasno u situacijama turbulencija i drugim sličnim okolnostima, kad je potrebno biti u sedećem položaju, pričvršćen pojasom.

Dodatni savet:

Sve se slažu oko toga da je poželjno izbegavati crnu boju pri izboru torbi i kofera, jer je takav prtljag najteže uočiti u gomili tuđih.

Takođe, ono što treba imati na umu jeste da možete imati problema pri ukrcavanju u avion ukoliko vaš prtljag nije propisno upakovan.

Izvor: b92.net

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
18°C
Vazdušni pritisak: 1006 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: J
Brzina vetra: 15 km/h
Sutra
26°C
2024-03-30
28°C
2024-03-31
27°C
2024-04-01
27°C
2024-04-02
19°C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više