Otvaraju se granice, evo kakva situacija je u KOMŠILUKU i šta vas čeka ako vas put nanese u Hrvatsku ili Mađarsku - Putno osiguranje

Facebook-u
Twitter-u
Otvaraju se granice, evo kakva situacija je u KOMŠILUKU i šta vas čeka ako vas put nanese u Hrvatsku ili Mađarsku

Letnja turistička sezona je sve bliža. Pandemija korona virusa jenjava, ali nije u potpunosti zaustavljena (pritom se javljaju i nova žarišta infekcije), a brojne zemlje u Evropi pokušavaju da uvede nove mere, odnosno da redefinišu stare ne bi doskočile potrebama turističke industrije i istovremeno brinule o bezbednosti stranih turista i svojih građana.

Naše turiste naše zanima situacija u omiljenim turističkim destinacijama, među kojima su i zemlje u okruženju. Evo kako one doskaču krizi izazvanoj korona virusom.

Hrvatska

Pojedini granični prelazi na glavnim rutama otvoreni su, ali za ograničen promet (ulazak u zemlju dozvoljen je stranim državljanjima koji imaju užu porodicu, nekretnine ili brodove u Hrvatskoj). Nije najavljen datum za ponovno otvaranje granica za ostale turiste.

Dozvoljeni su pojedini međunarodni i domaći letovi kao i tranzitni letovi. Otvoreni su parkovi, prodavnice, muzeji, hoteli, restorani i barovi na otvorenom, a radi i deo javnog prevoza, piše "Gardijan".

Mađarska

Granice sa Austrijom mogle bi da se otvore 1.juna. Obavljaju se ograničeni letovi. U Budimpešti su otvorene prodavnice, parkovi, spoljni prostori barova i restorana, a u pojedinim delovima zemlje otvoreni su hoteli.

Obavezno je nošenje maski u prodavnicama, javnom prevozu i taksi vozilima širom zemlje.

Rumunija

Nije najavljeno kada će se otvoriti granice za putovanja koja se ne smatraju osnovnim (za državljane Velike Britanije). Hoteli, pojedine prodavnice, muzeji i restorani otvoreni su 15.maja, kada su nastavljeni i direktni letovi.

Maske su obavezne u zatvorenim javnim prostorijama i javnom prevozu.

Slovenija

Postepeno otvaranje granica Slovenije prema susednim zemljama očekuje se do 1.juna. Letovi su ograničeni, a trenutno svi koji dolaze iz zemalja van Evropske unije moraju u samoizolaciju na nedelju dana i moraju da dostave dokaz o smeštaju. Vozne veze sa Austrijom su obustavljene.

Prodavnice, galerije, pojedini manji hoteli, barovi i restorani otvaraju svoje spoljne prostore. Radi delimično javni prevoz kao i taksi službe, a oni koji ih koriste moraju da nose maske.

Mssovni događaji i dalje nisu dozvoljeni, a neke turističke atrakcije otvaraju se za posetioce. Planinarenje je zabranjeno pa su organizacije ove sportske aktivnosti i dalje zatvorene.

Bugarska

Ne zna se kada će biti dozvoljeno državljanima Velike Britanije da putuju u Bugarsku, piše "Gardijan" (zabrana se odnosi na neesencijalna putovanja).

Između Sofije i Londona obavljaju se pojedini direktni letovi za osnovna putovanja. Dozvoljeni su i tranzitni letovi.

Otvoren je određen broj hotela i bazena, dozvoljeni su pojedinačni sportovi na otvorenom. Rade i pojedine prodavnice, otvoreni barovi i restorani. Dozvoljen je obilazak planina i nacionalnih parkova.

U Bugarskoj se ovih dana održaavju prostesi protiv Vlade.

Izvor: zena.blic.rs

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po vašoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
3°C
Vazdušni pritisak: 1023 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: IJI
Brzina vetra: 13 km/h
Sutra
6°C
2022-11-30
6°C
2022-12-01
5°C
2022-12-02
6°C
2022-12-03
8°C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi poboljšao korisničko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte više