Facebook-u
Twitter-u

OSIGURAVAJU─ćE ku─çe "Triglav", "Globos" i "Dunav osiguranje" izrazile su spremnost da nastave sa izdavanjem polisa osiguranja turisti─Źkim agencijama, u cilju obezbe─Ĺivanja licenci za njihovo normalno poslovanje, potvrdio je, za "Novosti", ministar turizma Rasim Ljaji─ç.

- Imali smo vrlo konstruktivan sastanak sa ovim osiguravaju─çim ku─çama, i ┼żelim da im se zahvalim na pokazanom razumevanju da se ovaj problem re┼íi - kazao je Ljaji─ç. - Osiguravaju─çe ku─çe ─çe na osnovu kriterijuma i standarda, koje su definisale, nastaviti sa izdavanjem polisa osiguranja onim agencijama, koje te uslove budu ispunjavale. Agencijama su od strane ove tri osiguravaju─çe ku─çe upu─çeni dopisi u kojima se tra┼że podaci o poslovanju i bilansima, i ─Źim se te informacije dobiju, "Triglav", "Globos" i "Dunav osiguranje" ─çe po─Źeti sa izdavanjem polisa.

Ministar Ljaji─ç o─Źekuje da izdavanje prvih polisa osiguranja turisti─Źkim agencijama po─Źne tokom slede─çe nedelje. Istovremeno, u zavr┼ínoj fazi su i razgovori sa bankama oko aktiviranja bankarskih garancija kao drugog modela, koji bi u budu─çnosti trebalo da funkcioni┼íe u praksi, i omogu─çi stabilnost rada agencija i sigurnost turisti─Źkih putovanja.

Ina─Źe, osiguravaju─çe ku─çe izbegavale su da rade sa agencijama jer im je bio preveliki rizik. Sada ─çe ostati samo one koje rade legalno, preko ra─Źuna da pla─çaju inostranim partnerima svoje aran┼żmane. One ─çe tra┼żiti sada sve da vide ┼íto se ti─Źe poslovanja, pa ─çe same odlu─Źiti s kim ─çe raditi, a s kim - ne. Tamo gde je manji rizik oni ─çe poslovati. To zna─Źi da ─çe pojedina─Źno procenjivati rizik poslovanja. Dr┼żava ─çe nastaviti da pregovara i sa bankama, da osigura bankarske garancije, pa ukoliko osigurava─Źi opet odustanu, da postoji alternativa.

Turisti─Źke agencije u Srbiji od 1. oktobra vi┼íe nisu mogle da prodaju aran┼żmane, jer su ostale bez licenci, jer osiguravaju─çe ku─çe nisu htele da produ┼że polise, koje su neophodne za njihov rad.

- Su┼ítina je da su u celoj pri─Źi polise jedino dobro re┼íenje za agencije - kazao nam je Aleksandar Seni─Źi─ç, direktor Nacionalne asocijacije turisti─Źkih agencija Srbije. - Treba samo dogovoriti na─Źin na koji ─çe to biti odra─Ĺeno. Ne treba da bude kao do sada, sa pau┼íalnim cenama. Bilo bi dobro da nam sada produ┼że na tri meseca, po najpovoljnijim uslovima, a onda da sednemo i da dogovorimo od januara slede─çe godine kako da se radi.

S druge strane, postoji opcija, da ove osiguravaju─çe ku─çe, dogovore sa turisti─Źkim agencijama i njihovu obaveznu polisu putnog osiguranja. Ta─Źnije, da putnik ne─çe mo─çi da bira kome ─çe da plati putno zdravstveno osiguranje, ve─ç ─çe to, mo┼żda, biti uklju─Źeno u cenu aran┼żmana.

Izvor: novosti.rs

e-max.it: your social media marketing partner
  • Putno osiguranje po va┼íoj meri
  • TRIGLAV PUTNO OSIGURANJE
  • GENERALI PUTNO OSIGURANJE
  • UNIQA putno osiguranje

AQUA PARKOVI SRBIJE

Vremenske prilike

Srbija

Danas
18┬░C
Vazdušni pritisak: 1015 hPa
Padavine: 19 mm
Vetar: ZSZ
Brzina vetra: 11 km/h
Sutra
24┬░C
2024-06-15
28┬░C
2024-06-16
30┬░C
2024-06-17
30┬░C
2024-06-18
33┬░C
UV INDEX

Kursna lista

Adver City

Scroll to top

U skladu sa novim Pravilima i uslovima kori┼í─çenja i Polisom o po┼ítovanju privatnosti, putnoosiguranje.com koristi Cookije da bi pobolj┼íao korisni─Źko iskustvo, kao i za prikazivanje personalizovanog sadr┼żaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookija. Saznajte vi┼íe